Velmi oblíbené jídlo thajské kuchyně se dá udělat i v Čechách. Širší rýžové nudle si připravíme podle návodu na obalu. Existují jak instantní, tak i nudle, které se krátce povaří ve vodě. Na oleji zprudka osmažíme česnek, větší chilli papričku a jarní cibulku. Na druhé pánvi rovněž rozpálené pánvi osmahneme kuřecí maso, nakrájené na malé kousky nebo krevety. Zalijeme malým množstvím rybí nebo sojové omáčky. Do pánve se zeleninou přidáme jedno vejce a sojové výhonky a zamícháme. Maso smícháme se zeleninou a přidáme i nudle. Zamícháme a dochutíme trochou hnědého cukru, citronové šťávy, soli eventuálně sladkou chilli omáčkou. Lehce posypeme nasekanými burskými nebo Kešu oříšky. Na talíři ozdobíme zbytkem nakrájené jarní cibulky a měsíčkem limetky pro dochucení. Podáváme s Rulandským šedým.