V Linci je toho plno k vidění, mají bezva cukrárny, kde dostanete pravý linecký dort. Ale my se zaměříme na jinou specialitu. Sekanou v bistru u Pepiho, která se dělá v nejrůznějších chutích a protože je vynikající, tak ji dostanete i v pobočkách dalších měst v Rakousku. Na osm porcí vezmeme kilo mletého masa (míchané vepřové a hovězí), přidáme 0,2 dcl mléka a důkladně rozmícháme. Přes noc necháme uležet. Druhý den nakrájíme rohlíky (ne úplně čerstvé) nadrobno a také namočíme do mléka. Přidáme do masa, spolu s dvěma vejci, solí, pepřem a chilli papričkami 1 – 5 kusů, a majoránkou. Směs velmi důkladně do hladka promícháme, potom přidáme sýr nakrájený na kostky a opět promícháme. Mísu vyložíme anglickou slaninou a dáme do ní směs. Pečeme asi hodinu na 160 stupňů půl hodiny na 200 stupňů kvůli kůrce. Podáváme s hořčicí, pečivem a pivem nebo červeným vínem. Pokud se vám napoprvé úplně nepovede, neztrácejte naději, zkuste to podruhé, potřetí anebo si zajeďte do Lince