Domácí sádlo snadno a rychle…
V poslední době roste cena másla a je načase vyzkoušet všechny alternativy, rostlinné tuky, všechny druhy olejů a na vaření a smažení to, co naše prababičky využívaly běžně – sádlo.…
V poslední době roste cena másla a je načase vyzkoušet všechny alternativy, rostlinné tuky, všechny druhy olejů a na vaření a smažení to, co naše prababičky využívaly běžně – sádlo.…
Ryzcům odkrojíme nohy, omyjeme. Na pánev dáme lžičku olivového oleje a pánev rozpálíme. Přidáme hlavičky ryzců, posolíme, pokmínujeme. Ve vodě a bílém víně (0,1 dcl) povaříme kulatou rýži, smícháme s…
Uděláte si silný rybí vývar. Hodí se kůže z lososa, rybí hlava z mořské ryby, skořápky z krevet, skelety mořských ryb. Vývar scedíme, přidáme špetku kari koření, zeleninu, která se…
Toasty dáme rozpéct do trouby nebo toustovači. Na cibulce uděláme omeletu nebo míchaná vejce. Toasty namažeme máslem a hořčicí (plnotučnou nebo dijonskou) přidáme vajíčka a ozdobíme uzeným lososem. Podáváme s…
Uvaříme rýžové nudle, scedíme. Na pánvi na oleji zprudka osmahneme zeleninu, kterou máme po ruce. Nejlépe se hodí, paprika, cibule, pórek, chilli papričky nebo třeba najemno nakrájené zelí a mrkev.…