Polévka Vichyssoise
Na másle osmahnete cibuli a pórek (ne do hněda), přidáte brambory a posolíte. Přidáte vývar zeleninový a vaříte cca 35 minut. Po té necháte polévku mírně zchladnout a rozmixujete. Osolíte…
Na másle osmahnete cibuli a pórek (ne do hněda), přidáte brambory a posolíte. Přidáte vývar zeleninový a vaříte cca 35 minut. Po té necháte polévku mírně zchladnout a rozmixujete. Osolíte…
Čočku osmahneme s cibulkou a chilli papričkou, přidáme rajský protlak a sůl. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a povaříme cca 30 minut. Filety z bílé mořské nebo sladkovodní ryby (halibut,…
1 kg mletého masa míchaného osmahneme na cibulce, osolíme, opepříme. Přidáme rajský protlak, čerstvé bylinky,nakrájené žampiony, papriky a krátce podusíme. Uděláme si bramborovou kaši z poctivých škrobových brambor. Na zapékací…
Nakrájíte si slaninu a cibuli na kostičky, zelený chřest rozkrájíte na cca 3 cm kousky. Z konců chřestu můžete uvařit vývar. Uvaříte halušky ve vřící vodě přes síto. Pokud nevaříte…
Panenku nakrájíme na 4 – 5 centimetrové steaky. Naložíme do olivového oleje a jedné lžíce koňaku. Položíme na rozpálenou pánev a pečeme 4 minuty z každé strany. Po té dáme…