Ideální recept pro chutný oběd či večeři. Živáňská pečeně rozhodně je tím, co zpestří vaší zaběhlou kuchyni…

Postup: Nachystáte si z alobalu čtverce cca 30×30 cm. Na alobal pokladete plátek vepřového masa, plátek kuřecího, klobásku, kousek papriky a rajčete, cibulové kroužky, plátky brambor (vždy jednu porci). Osolíte, opepříte, dochutíte oblíbenou směsí koření na gril a přidáte lžičku hořčice. Kapsy z alobalu uzavřete a dáte péct na cca hodinu do trouby na 175 stupňů, nebo na gril na kratší dobu. Necháte cca 10 minut odpočinout a podáváte. Někdo doporučuje dopékat kapsu otevřenou, záleží, zda preferujete maso opečené, nebo milujete tu báječnou šťávu, která v uzavřené kapse vzniká. Vhodné víno je Ryzlink rýnský, nebo červený Merlot.

 

Nutriční hodnoty:
vepřová pečeně bez kosti, libová, syrová

Energie – 528 kJ
Bílkoviny – 23 g
Sacharidy – 0 g
Tuky – 4 g
Vláknina – 0 g