Jedná se o pikantní smažené nebo pečené taštičky s různými náplněmi a omáčkami, pocházející z jižní Ameriky. Na 6 kousků (cca 2-3 porce) potřebujeme 250g hladké mouky, ½ droždí, 125 g mléka a 25 g rozpuštěného másla, nebo jiného tuku na pečení, špetku soli. Těsto zpracujeme a necháme odležet. Kuřecí (nadrobno nakrájené)nebo mleté maso na pánvi osmahneme na cibulce, přidáme trochu rajského protlaku, chilli papričku a koření Tex-mex. Směs odstavíme a necháme vychladnout. Z těsta uválíme placku a vykrojíme miskou kolečka. Na kolečka doprostřed dáme náplň, kolečka přehneme a vidličkou přitlačíme okraje. Potřeme našlehaným žloutkem a pečeme 25 minut na 180 stupňů. Podáváme s bohatou zeleninovou oblohou, rajčaty, paprikami, červenou cibulí, tence nakrájenou mrkví a ochuceným jogurtem (česnek, sůl, olivový olej). K pití se hodí Rulandské šedé.