Známá korejská specialita, která se používá zejména jako salát k rybám, krevetám, ale hodí se i k vepřovému masu. Zelí nakrájíme na čtverečky cca 3x 3cm. Prosolíme a necháme 1-2 hodiny odležet. Nachystáme si strouhaný zázvor (jednu čajovou lžičku), 3 stroužky nadrobno nakrájeného česneku, jednu nadrobno nakrájenou chilli papričku (kdo má rád ostřejší může 2-3 kusy), jednu lžičku octa a dvě lžíce cukru a špetku pepře. Zelí propláchneme studenou vodou a hodíme na rozpálenou pánev, přidáme všechny ingredience. Po 3 minutách zalejeme 1 dcl vody. Důkladně promícháme a uložíme do sklenice, kterou pevně uzavřeme. Necháme 3-5 dní uležet v pokojové teplotě, po té můžeme Kimchi jíst. Pokud Kimchi načneme, zbytek ve sklenici již dáváme do chladničky. Bude Vám ale určitě tak chutnat, že ho většinou sníte ihned po otevření. Podáváme s bílým vínem Sylvánské Zelené nebo Rulandské šedé.