Už jste zkoušeli recept na hranolky, které každý ocení? A víte co to je humus? Určitě víte, ovšem milovníci arabské gastronomie ví, že se také jedná o cizrnovou pastu. Nemusíte si ji vyrábět, je běžně k dostání.
Postup: Humus zalejete trochou olivového oleje, pečlivě rozmícháte. Dáte na misku a obložíte olivami. Celer, brambory a mrkev nakrájíte na hranolky. Okořeníte arabským kořením (možno použít i adžiku, koření na kuskus, kebab), pokapete olivovým olejem a dáte upéct. Pokud chcete být autentičtí, nahřejete si pár arabských placek, kterými nabíráte humus a k tomu přikusujete zeleninové hranolky, které posolíte až po vyjmutí z trouby. Jako nápoj se hodí silný čaj nebo Rulandské šedé.
Nutriční hodnoty: Hummus (Luštěniny)
Množství 1x porce (50 g)
Energie 300 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 2 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g