Připravíme si zeleninu podle toho, jakou máme rádi – buď nakrouhané zelí, mrkev na kostičky nebo cukety a papriky na tenké nudličky a v obou případech cibulka česnek a zázvor. Kachní prsa prořízneme na straně s kůží a osolíme. Zeleninu i prsa zprudka osmahneme na dvou pánvích. Prsa z jedné strany 10 minut (kůží dolů) a otočíme. Podlejeme lehounce sladkým vínem (pokud nemáte po ruce čínské, můžete použít třeba Pálavu). Zeleninu dochutíme sladkou chilli omáčkou a malým množstvím dobré sojové omáčky. Zeleninu poté přikryjeme a necháme cca 10-15 minut dusit. Prsa vyndáme z pánve, nakrojíme a poté dáme zpět do pánve. Polejeme je medem tak, aby se med dostal do řezů, zkontrolujeme, zda je potřeba podlít vínem a přikryté doděláváme cca 10 – 15 minut podle toho, zda je chceme medium nebo prodělané. Na nahřátý talíř dáme zeleninu, na ně prsíčka, které nakrájíme na plátky a jako příloha se hodí rýže a omáčka, kterou můžeme dát do rýže, nebo podávat zvlášť v mističce. Podáváme víno, kterým jsme prsa podlévali