Rostbíf je tradiční anglická specialita, která se dá jíst teplá s bramborem, nebo zastudena. Dělá se obvykle na stupeň medium, kdy většina masa je červená a působí syrovým dojmem. Pro milovníky dobře propečeného masa toto není vhodný recept. Dá se použít i na chlebíčky s cibulí a tatarkou. Vyžaduje velmi kvalitní maso z hovězího nízkého roštěnce. Maso očistíme, jemně na povrchu nařízneme nebo použijeme změkčovač masa. Do masa vetřeme směs olivového oleje, pepře a soli. Necháme pár hodin uležet. Na pánvi osmahneme zprudka z obou stran 5 minut a dopečeme v předehřáté troubě asi 10 – 15 minut na 200 stupňů. Nakrájíme na velmi tenké plátky a podáváme s bramborem a tatarkou. Pokud chceme podávat studený, dáme maso po upečení do mrazáku na 15 minut a teprve poté nakrájíme na velmi tenké plátky. Podáváme na obložené míse, nebo jako chlebíček.